Formule 1

Stefano Domenicali haalt uit naar zeurende coureurs: “Als je niet in de Formule 1 wil rijden…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 april 2024 14:01

De Formule 1-kalender wordt elk jaar uitgebreid. Dit jaar staan er maar liefst 24 raceweekenden op het programma, maar klagen veel coureurs over het extreem drukke schema. Formule 1-CEO Stefano Domenicali is klaar met de kritiek van de coureurs. Niemand is volgens hem verplicht om te racen in de Formule 1.

Stefano Domenicali

De Formule 1-kalender telde zo’n twintig jaar geleden nog maar zestien races, maar nu ligt dat aantal aanzienlijk hoger op 24. Domenicali liet eerder weten dat de kalender niet verder zal uitbreiden, maar toch bezocht hij eerder deze week Thailand om te praten over een mogelijke Grand Prix. Daarnaast zijn er geruchten van een mogelijke terugkeer op het Zuid-Koreaanse circuit van Yeongam, waar de Formule 1 tussen 2010 en 2013 bezoeken bracht.

Veel coureurs, waaronder Max Verstappen, zijn geen fan van de drukke kalender. In gesprek met Sky Sports laat Domenicali weten klaar te zijn met dit gezeur: "Ik denk dat 24 beter is dan 12. Ik praat met de coureurs. Ale je wil rijden, kun je elke dag rijden. Als je niet in de Formule 1 wil rijden, dan verplicht niemand dat je. Het is een kwestie van respect voor de fans. Ze willen jullie zien racen. Het is de verantwoordelijkheid die we hebben voor onze fans, onze partners, onze promotors, onze sponsors, eigenlijk iedereen. De magie van de sport waarin we leven is dat we helden nodig hebben die moeten genieten van wat ze doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS