Rally

Akio Toyoda blikt terug op opmerkelijke overwinning in 80e Polen Rally van Toyota!

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2024 13:30

Toyota behaalde in Polen een opmerkelijke overwinning in de ORLEN 80e Rally Poland. Reden voor Akio Toyoda, voorzitter van Toyota Gazoo Racing, om even terug te blikken op dit bijzondere feit in de geschiedenis van het FIA World Rally Championship. “Als gevolg van een verkeersongeval tijdens de verkenning werd de bemanning van auto Nr17, Ogier en Landais, plotseling gedwongen zich terug te trekken uit deze rally. Ik wil nogmaals mededelen dat alle betrokkenen bij het ongeval, inclusief Ogier en Landais, al uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Mijn excuses aan alle fans die uitkeken naar hun optreden.

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 1

Dit was het eerste evenement in Polen sinds 2017, toen Toyota terugkeerde naar het WRC. Ik keek er erg naar uit om Seb in een Toyota-auto over de Poolse wegen te zien rijden, dus het nieuws over hun terugtrekking was echt teleurstellend. Ik hoop dat ze ons in de nabije toekomst een spannend optreden op een andere weg zullen laten zien.

Aan de andere kant waardeer ik Kalle en Jonne oprecht omdat ze het plotselinge verzoek van het team hebben aanvaard en hebben gereden met de sterke intentie om het team te ondersteunen. Jari-Matti vertelde hen dat het team hen niet vroeg om te winnen en alleen maar wilde dat ze ons op welke manier dan ook zouden helpen, maar uiteindelijk wonnen ze. Ze hebben ons verrast door zo'n geweldig resultaat te bereiken, waarbij ze in zeer korte tijd de maximaal mogelijke voorbereiding hebben gedaan. Bedankt Kalle en Jonne voor deze heerlijke verrassing! Ik geloof dat de plotselinge overstap van auto Nr17 naar Nr69 geen gemakkelijke taak was, dus ik ben ook de teamleden dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt.

Ten slotte ben ik Elfyn en Scott erg dankbaar voor het veiligstellen van de waardevolle tweede plaats! Dankzij hen kon TGR een een-tweetje behalen. Ik geloof dat het behalen van een één-tweetje in deze rally, die de helft van het seizoen markeert, van grote betekenis is voor race om de constructeurstitel. En het moet ook voor Elfyn en Scott een betekenisvolle prestatie zijn geweest. Ze waren sterk in onze thuisrally's, dus ik verwacht hun sterke prestaties in de tweede helft van het seizoen, inclusief onze thuisrally's in Finland en Japan! Het team zal ook in de tweede seizoenshelft samen blijven strijden.”

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 2

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 3

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 4

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 5

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 6

Toyota Gazoo Racing winnaar ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Foto 7

ORLEN 80e Rally van Polen 2024 Event banner Foto 8



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS