Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Alfa Romeo Junior VELOCE debuteert met nieuwe 280 pk sterke elektromotor

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 juni 2024 14:15

Van de binnenkort debuterende Alfa Romeo Junior komt er een nog krachtiger VELOCE. Het Alfa Romeo ontwikkelingsteam heeft de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van deze zeer dynamische versie. De elektromotor van de Alfa Romeo Junior VELOCE levert een vermogen van 207 kW (280 pk), in lijn met de VELOCE-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale.

Alfa Romeo Junior VELOCE debuteert met nieuwe 280 pk sterke elektromotor

Voor de internationale pers en zelfs voorafgaand aan de officiële typegoedkeuring staat de Alfa Romeo Junior VELOCE met zijn 207 kW (280 pk) sterke elektromotor klaar op het befaamde testcircuit in het Italiaanse Balocco, waar de dynamische prestaties van de auto zijn fijngeslepen. Het is bovendien een dubbel debuut: niet alleen de Alfa Romeo Junior VELOCE is nieuw, het is ook een primeur voor de nieuwe elektromotor.

Een speciale compacte auto, met pure en herkenbare Alfa Romeo sportiviteit
Het design, de besturing en het onderstel van de Alfa Romeo Junior VELOCE zijn eveneens gericht op maximale prestaties, een optimale wegligging en puur rijplezier. De zeer nauwkeurige besturing behoort met een overbrenging van 14:6 tot de meest directe in zijn segment en zorgt voor uitzonderlijke rijeigenschappen. Het sportonderstel is met 25 mm verlaagd ten opzichte van dat van de Alfa Romeo Junior, met stabilisatorstangen voor en achter die afgestemd zijn op sportief en snel bochtenwerk met een hoge mate van grip. Het remsysteem heeft grote 380 mm schijven voor, met vierzuiger monoblock remklauwen. Het Torsen-differentieel zorgt onder alle omstandigheden voor optimale tractie. De high-performance banden van de 20-inch wielen zijn specifiek ontwikkeld voor elektrische auto’s en bieden bijzonder veel grip.

De doelstellingen voor de ontwikkeling waren hetzelfde als voor iedere andere Alfa Romeo: de beste handling en rijdynamiek bieden in zijn klasse. Daarom werd aan de Alfa Romeo Junior VELOCE gewerkt door hetzelfde team van ingenieurs dat verantwoordelijk is voor unieke projecten zoals de 4C, 8C, Giulia Quafrigoflio, Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de binnenkort uit te brengen 33 Stradale.

20 km lange Langhe-circuit van Balocco voor het eerst beschikbaar
Het dynamische debuut van de Alfa Romeo Junior en van de VELOCE-versie voor de internationale autopers vindt overigens plaats op het Langhe-circuit dat deel uitmaakt van de testfaciliteit in Balocco. Dat is echt exclusief: de gehele route van 20 km is nog nooit toegankelijk geweest voor rijders die niet tot het Alfa Romeo ontwikkelingsteam behoren. Op ditzelfde circuit zijn alle Alfa Romeo straatmodellen van de afgelopen decennia aan ontwikkelingstests onderworpen. Ook het historische en onvergetelijke Alfa Corse team testte op deze locatie de raceauto’s die deelnamen aan internationale autosporten, van F1 en DTM tot Super Turismo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS