Formule 1

Barcelona houdt hoop op plekje op F1-kalender ná 2026: “Uitstekende relatie met de F1”

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 januari 2024 15:46

De Grand Prix van Spanje wordt vanaf 2026 verreden op een nieuw aan te leggen stratencircuit in de hoofdstad Madrid, dit ten koste van het Circuit Barcelona-Catalunya. Ondanks dat Barcelona mogelijk van de kalender verdwijnt gaat zaakvoerder van Catalonië, Roger Torrent, ervan uit dat hij een terugkeer niet uitsluit, zelfs twee Grands Prix in Spanje lijkt een mogelijkheid.

Barcelona Catalunya F1 Madrid

“Ik ben ervan overtuigd dat er een verlenging van het contract komt”, zei hij deze week tegen de Catalaanse radiozender RAC1. "We zullen twee fantastische Grands Prix beleven", voegde hij eraan toe. "We hebben een uitstekende relatie met de Formule 1 en we werken op die basis", zei hij, waarbij hij benadrukte dat het irrelevant was of Madrid de titel 'Spaanse GP' mocht behouden. "De naam is niet belangrijk."

Eerder vertelde Formule 1-CEO Stefano Domenicali al dat hij het niet uitsluit dat Barcelona terugkeert. Daar is Torrent het mee eens: “Onze uitstekende relatie is de basis die ons doet werken aan de vernieuwing waarvan ik overtuigd ben dat die zal plaatsvinden.”
Het zal niet de eerste keer zijn dat Spanje twee Grands Prix faciliteert. Dit gebeurde in 2012 voor het laatst. De Spaanse Grand Prix werd verreden in Barcelona, terwijl de Grand Prix van Europa werd gehouden in Valencia. Er is in ieder geval sprake van één jaar overlap. Het contract van Barcelona loopt eind 2026 af en Domenicali sluit niet uit dat Barcelona ook hierna op de kalender blijft staan.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS