Formule 1

Carlos Sainz onder druk van 'jongere en goedkopere' Franco Colapinto bij Williams

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2024 08:00

Carlos Sainz en Alex Albon staan onder druk om hun zitje bij Williams te behouden, met Franco Colapinto als opkomend talent op de achtergrond, volgens voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner.

Carlos Sainz gaat komend seizoen naar Williams F1


Colapinto maakte indruk tijdens zijn F1-debuut in Italië en scoorde punten in zijn tweede race in Bakoe. Steiner prijst de ontdekking van Williams: "Fair play aan James Vowles, hij heeft een heel goed talent ontdekt."

Ondanks dat Williams zijn line-up voor 2025 al heeft bevestigd met Sainz en Albon, denkt Steiner dat Colapinto nog kansen heeft voor 2026: "Ik denk dat Williams volgend jaar gaat kijken hoe Carlos rijdt en waar Alex staat. Als ze gelijk zijn, hebben ze Colapinto, die 10 jaar jonger is dan deze jongens, veel minder geld kost, maar geen zitje heeft."

Steiner concludeert: "Hij is er om te laten zien dat hij er is om te blijven. En dat deed hij. Naar mijn mening heeft hij in de drie races die hij voor Williams reed laten zien dat hij het verdient om daar te zijn."

Deze situatie zet druk op zowel Sainz als Albon om in 2025 te presteren, wetende dat er met Franco Colapinto een veelbelovend talent klaarstaat om hun plaats in te nemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS