Formule 1

Carlos Sainz blij met geboekte vooruitgang van Ferrari: "Stap in de goede richting gemaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 maart 2023 09:30

Carlos Sainz kijkt tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, waarin hij zich als vierde wist te kwalificeren. De Spaanse Ferrari-coureur moest zijn meerdere erkennen in Max Verstappen, Sergio Perez en zijn teamgenoot Charles Leclerc, maar is blij met de vooruitgang Ferrari sinds de wintertest heeft geboekt.

Carlos Sainz

"Tijdens de kwalificatie hebben we als team een stap in de goede richting gemaakt. Het was een moeilijke aanloop naar de kwalificatie voor mij, omdat ik vrijdag geen vlekkeloze dag had, maar we hebben vandaag goed gereageerd. Ik verloor een beetje in sector twee in een paar nerveuze bochten, maar afgezien daarvan was het gevoel over het algemeen beter."




Sainz kijkt nu uit naar de Grand Prix en is standvastig om tot het einde te strijden voor een goede klassering: "Nu kijken we uit naar de race", vertelde hij. "We zullen vechten tot de allerlaatste ronde en proberen een goed resultaat mee naar huis te nemen om het seizoen op gang te brengen."

De strijd om de overwinning belooft titanen strijd te worden met Max Verstappen en Sergio Perez op de eerste startrij. Maar met Sainz en Leclerc op de tweede startrij, bestaat de kans dat Ferrari ineens racepace uit de hoge hoed tovert.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS