Formule 1

Strategische keuze Charles Leclerc pakt niet goed uit: "We zaten in het gevecht voor pole"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 maart 2023 17:33

Charles Leclerc kon terugkijken op en op zich prima kwalificatie in Bahrein, maar een strategische fout gooide roet in het eten. De Ferrari-coureur ging er niet vanuit dat hij voor pole position kon strijden, maar dat bleek de SF-23 wel te kunnen. Daarom komt de P3 als een klap in het gezicht.

Charles Leclerc

Leclerc moest zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Sergio Perez. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar had zich vlak voor het einde van Q3 bij zijn lot neergelegd en besloot geen tweede run te rijden in het laatste en beslissende deel van de kwalificatie.

“We zaten echt in het gevecht om pole position en dat was een positieve verrassing voor ons. Dat had ik echt niet verwacht na de testdagen en na de vrije trainingen”, zo vertelt de Monegask tegen David Coulthard. “Qua racesnelheid lijken we wat achter te blijven in vergelijking met Red Bull. Tijdens de kwalificatie zat het in ieder geval dicht bij elkaar. Ook Mercedes en Aston Martin zagen er heel snel uit. We zaten dichterbij dan verwacht, dus dat is positief voor de volgende raceweekenden.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS