Formule 1

Christian Horner reageert op einde sprookjeshuwelijk: "Al onze grootse momenten zijn..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 mei 2024 11:24

Het sprookjeshuwelijk tussen Red Bull Racing en Adrian Newey komt tot een einde. Het Oostenrijkse team maakt in een persbericht bekend dat meesterontwerpen Newey het team begin 2025 verlaat. Teambaas en goede vriend van Newey, Christian Horner, reageert op het vertrek van de ontwerpgoeroe. Newey was sinds 2006 het technische meesterbrein achter de succesvolle en vaak dominante ontwerpen van Red Bull. Zo bezorgde hij het team zeven rijderstitels en zes constructeurskampioenschappen.

Adrian Newey Christian Horner

Christian Horner, die als teambaas al die jaren met Newey samenwerkte, brengt een ode aan zijn goede vriend: “Al onze grootste momenten van de afgelopen 20 jaar zijn tot stand gekomen met Adrian's hand aan het technische roer. Zijn visie en genialiteit hebben ons in twintig seizoenen aan dertien titels geholpen. Zijn uitzonderlijke vermogen om verder te kijken dan de F1 en bredere inspiratie te bieden voor het ontwerp van Grand Prix-auto’s, zijn opmerkelijke talent voor het omarmen van veranderingen en het vinden van de meest lonende gebieden van de regels om zich op te concentreren, en zijn meedogenloze wil om te winnen hebben Red Bull geholpen Racen om een grotere kracht te worden dan ik denk dat zelfs wijlen Dietrich Mateschitz zich had kunnen voorstellen. Meer nog, de afgelopen 19 jaar met Adrian zijn enorm leuk geweest.”

“Voor mij was Adrian, toen hij bij Red Bull kwam, al een superster-ontwerper. Twee decennia en dertien kampioenschappen later vertrekt hij als een ware legende. Hij is ook mijn vriend en iemand die ik eeuwig dankbaar zal zijn voor alles wat hij aan onze samenwerking heeft toegevoegd. De erfenis die hij achterlaat, zal weerklinken in de hallen van Milton Keynes en de RB17 Track Car zal een passend bewijs en erfenis zijn van zijn tijd bij ons.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS