Formule 1

Crash Sebastian Vettel op de Hungaroring "eigen schuld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 juli 2022 19:34

Het Aston Martin team had zijn handen vol aan de reparatie van de bolide die Sebastian Vettel in de derde vrije training beschadigde. De Duitser maakte een flinke schuiver in de laatste training voor de kwalificatie van de Hongaarse Grand Prix. Met nog 1 minuut te gaan voordat Q1 begon was de klus geklaard en kon Vettel beginnen aan de strijd om pole positie. Helaas zat het 'Seb' niet mee en strandde hij in Q1 op P19 na 10 gereden ronden.

F1 2022


“De schuiver van vanmorgen in FP3 was jammer – het was natuurlijk mijn fout, maar ik pushte niet te hard toen het gebeurde", zei Vettel na de kwalificatie op de Hungaroring tegenover de pers. 'De baan verbeterde behoorlijk tijdens Q1. Ik dacht dat mijn eerste ronde goed was, maar toen kon ik maar één coolingdownronde doen, dus de banden waren nog iets te warm voor mijn laatste ronde. Het laat ons niet op een goede plek achter voor morgen. Door de auto te laten repareren voor de kwalificatie met nog maar een paar minuten over, doet het niet meer pijn om uit Q1 te komen. Er is hier heel weinig mogelijkheid om in te halen, dus we zullen moeten zien wat we met de strategie kunnen doen in de race van morgen.”

Mike Krack, teambaas: “Dagen als deze tonen de moed en vastberadenheid van het hele team. Lance deed het vanmiddag goed om door te gaan naar Q2, en eindigde uiteindelijk op de 14e positie. Maar we hadden niet het tempo om mee te doen aan Q3. Sebastiaan had een moeilijke dag. Nadat hij aan het einde van FP3 de hindernissen had geraakt en zijn auto had beschadigd, was het een race tegen de klok om alles klaar te hebben voor de kwalificatie. Maar nogmaals, onze monteurs hebben feilloos gewerkt om de schade te herstellen. Ze hadden de auto klaar voor Q1, maar Sebastian eindigde helaas op de 18e plaats. Deze posities laten ons morgen veel te doen, maar met de veranderlijke omstandigheden die nog op het spel staan, kan er van alles gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS