Formule 1

Duits Openbaar Ministerie klaagt drie mannen aan wegens vermeende afpersing familie Schumacher

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 september 2024 04:00

Het Duitse Openbaar Ministerie klaagt drie mannen aan op verdenking van het afpersen van de familie Schumacher. Dat melden lokale autoriteiten in Wuppertal, de plaats van afkomst van de hoofdverdachte. Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, is sinds 2013 niet meer in het openbaar verschenen na een zwaar ski-ongeluk.



Het onderzoek naar de zaak ging al van start in juni. Nu is definitief besloten de verdachten te vervolgen. De hoofdverdachte, een 53-jarige man, zou naar verluidt beelden van Michael Schumacher voor en na het ongeluk in handen hebben. Zijn zoon, een dertigjarige man, is eveneens een verdachte in de zaak. Hij heeft een e-mailadres aangemaakt om de afpersing mee uit te voeren. De laatste verdachte, een voormalig beveiligingsmedewerker van de familie, zou het op zijn geweten hebben dat hij de beelden digitaal beschikbaar heeft gesteld en verkocht aan de hoofdverdachte.

Opsporingsambtenaren melden dat de verdachten vier USB-sticks met beeldmateriaal in handen hadden. De vermeende daders zouden meerdere telefoontjes hebben gepleegd naar de familie Schumacher waarin zij vroegen om vijftien miljoen euro. Als er niet betaald werd, zou het beeldmateriaal gepubliceerd worden.

Het is niet voor het eerst dat de familie van de voormalig ster in de Formule 1 te maken krijgt met afpersing. In 2017 werd een Duitser veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden. De man perste Schumachers vrouw Corina af en dreigde hun kinderen iets aan te doen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS