Formule 1

Eerste F1-races achter gesloten deuren: "De verwachting is dat er in totaal 15 tot 18 races zullen zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2020 07:49 • Print artikel

De Formule 1 heeft dinsdag de eerste acht races van de aangepaste kalender van 2018 bekend gemaakt. De start van het seizoen, zoals al werd verwacht, is een dubbele Grand Prix in Oostenrijk op de Red Bull Ring. Naast deze race, worden ook op Silverstone twee F1-races verreden en nog op vier andere banen. De tweede Grand Prix in Oostenrijk krijgt de Steiermark GP mee en de tweede race in Engeland wordt gevierd als de 70ste verjaardag van de Formule 1.

F1 Spa Francorchamps

“Vanwege de voortdurende bewegingen met betrekking tot de internationale COVID-19 situatie, zullen wij de details van de bredere kalender afronden en hopen we deze in de komende weken te publiceren met de verwachting dat er in totaal 15 tot 18 races zullen zijn voordat we het seizoen in december afronden”, aldus een statement van de Formule 1. Zoals wij eerder hebben aangegeven, verwachten we dat de openingsraces gesloten evenementen zijn, maar hopen dat de Formule 1-fans zich weer bij ons kunnen voegen zodra het veilig is om dat te doen.”

Op de kalender is de Grand Prix van Spanje, die werd uitgesteld, nu naar een latere datum verplaatst en vinden de races in België en Italië op een later moment plaats. De Grand Prix op Spa Francorchamps vindt achter gesloten deuren plaats, omdat de Belgische overheid tot 1 september grootschalige evenementen met publiek verboden heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS