Formule 1

FIA onderzoekt McLarens 'mini-DRS' na zege in Azerbeidzjan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 10:33

De FIA heeft bevestigd dat ze 'momenteel data en aanvullend bewijs' onderzoekt van de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat McLarens zogenaamde 'mini-DRS-systeem' de aandacht trok.

Ben Sulayem, FIA


Oscar Piastri's overwinning in Bakoe bracht McLaren aan kop in het constructeurskampioenschap. Het gedrag van McLarens achtervleugel viel op, waarbij het bovenste element naar achteren kantelde op de rechte stukken.

De FIA verklaart: "We houden de flexibiliteit van carrosseriedelen op alle auto's nauwlettend in de gaten en behouden ons het recht voor om teams te verzoeken wijzigingen aan te brengen op elk moment tijdens het seizoen."

McLarens achtervleugel doorstond de verplichte buigingstests in Bakoe, wat bevestigt dat het apparaat binnen de regels valt. Toch is het onzeker of de oplossing van het team voldoet aan de FIA-richtlijnen voor aanvaardbare flexibiliteit.

"De FIA bekijkt momenteel gegevens en eventueel aanvullend bewijs dat naar voren is gekomen uit de GP van Bakoe en overweegt eventuele mitigerende maatregelen voor toekomstige implementatie", zo staat in de verklaring. De FIA sluit niet uit tijdens het huidige seizoen in te grijpen bij individuele teams of regelwijzigingen door te voeren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS