Formule 1

Felipe Drugovich rijdt eerste vrije training voor Aston Martin in Abu Dhabi

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 november 2023 12:02

Sao Paulo – Felipe Drugovich rijdt de eerste vrije training voor het team van Aston Martin tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, later deze maand. Dat laat het Britse team weten. Tijdens de Italiaanse Grand Prix verving hij vrijdags Lance Stroll. Ook tijdens de pre-season test mocht de regerend F2-kampioen de AMR23 aan de tand voelen.

Felipe Drugovich

De Braziliaan heeft zich al meerdere keren van een goede kant laten zien. Sinds dat hij het team vorig jaar kwam versterken heeft hij al ruim zes duizend kilometer gereden in de AMR21, AMR22 en de AMR23. In 2024 blijft de voormalig MP Motorsport-coureur deze rol vervullen: “Ik ben er erg trots op dat ik voor een tweede seizoen met Aston Martin kan blijven samenwerken. Dit jaar heb ik enorm veel geleerd, niet alleen op het circuit, maar ook door samen te werken met de ingenieurs in de simulator en van het ontwikkelingsprogramma dat voor mij is ontworpen", begint Drugovich. "Ik ben trots op de bijdrage die ik heb kunnen leveren en blij dat ik de ontwikkeling van AMR23 heb kunnen helpen bevorderen. Mijn focus verschuift nu naar de voorbereiding op de komende VT1-sessie in Abu Dhabi. Ik kijk er nu al naar uit om weer met de AMR23 te rijden, en naar het werk dat ik de komende winter met de ingenieurs ga doen ter voorbereiding op 2024.”

“Ik wil het hele team bedanken voor hun ongelooflijke steun gedurende de afgelopen twaalf maanden; en een grote shout-out naar mijn Braziliaanse partners, XP, Porto en Banco Master, die mij bij elke stap hebben gesteund. Ik voel dat er zoveel is dat we als team in de toekomst kunnen bereiken.”

Naast de vele kilometers in de verschillende Aston Martins, maakte Drugovich vorig jaar in Abu Dhabi zijn Formule 1-debuut.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS