Formule 1

Frederic Vasseur wil dat Ferrari zich in Spa-Francorchamps herpakt: "Bereid zijn om risico's te nemen"

De afgelopen twee races verliepen niet zonder slag of stoot voor het team van Ferrari. In Silverstone scoorden ze slechts enkele schamele puntjes en in Hongarije ging het niet veel beter. Teambaas Frederic Vasseur hoopt dat Charles Leclerc en Carlos Sainz op het circuit van Spa-Francorchamps terug kunnen slaan.



"Tijdens de laatste twee races hebben we het potentieel van de SF-23's niet optimaal kunnen benutten, omdat we te voorzichtig te werk gingen en een paar te veel fouten maakten", doelt Vasseur op strategische missers en tegenvallende pitstops. "Daarom is ons doel voor de Grand Prix van België, op een van de werkelijk geweldige locaties van de Formule 1, om terug te keren naar het pad dat we in Canada waren ingeslagen."

Ferrari staat na twaalf race op de vierde positie in het constructeursklassement. Ze staan zeventien punten achter op Aston Martin, maar de achterstand op Mercedes bedraagt al bijna zestig punten. Door de upgrades van McLaren, die ze de afgelopen twee races twee podiumplekken hebben opgeleverd, moet Ferrari uit gaan kijken dat ze de vierde positie tegen het einde van het seizoen niet verliezen.

Ondanks de recente tegenvallers voor de Italiaanse formatie houdt de teambaas de moed erin: "Charles en Carlos zijn twee van de beste coureurs op de grid, maar we moeten ze de juiste tools geven waarmee ze hun talent kunnen uiten. Achter Red Bull is het allemaal extreem close met vijf teams die elke race tot op de duizendsten strijden. We moeten daarom elk weekend van de vrije training op vrijdag tot de laatste ronde op zondag tot in de puntjes bestuderen, want een tiende van een seconde kan een verschil van één of twee plaatsen betekenen. We weten wat onze technische zwakheden zijn en onze rivalen doden ook niet alleen de tijd. In België en de rest van het seizoen moeten we dus maximale concentratie tonen en bereid zijn risico's te nemen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!