Formule 1

Günther Steiner F1 terugkeer? Voormalig Haas-baas in verband gebracht met ambitieus bod op team-eigenaarschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 14:01

Voormalig Haas-teambaas Günther Steiner wordt in verband gebracht met een mogelijke terugkeer in de F1, deze keer als teameigenaar. Steiner ging in de winter weg bij het Amerikaanse team omdat hij en eigenaar Gene Haas het niet meer eens waren over de richting die het team op zou moeten gaan.

Günther Steiner F1


Steiner is echter niet uit beeld verdwenen na zijn vertrek bij Haas. De Italiaans-Amerikaanse ex-teambaas tekende bij verschillende omroepen als F1-kenner en werd ambassadeur van de Grand Prix van Miami.

Steiner deed zelfs wat werk namens de F1 tijdens de Grand Prix van Australië, toen hij de interviews na de race afnam met Carlos Sainz en Charles Leclerc van Ferrari, en Lando Norris van McLaren.

Maar achter de schermen heeft Steiner naar verluidt gezocht naar mogelijkheden om terug te keren in de F1 en volgens de Japanse publicatie Autosport-web is hij op jacht naar een belang in een team.

In het artikel, dat eerder deze week werd gepubliceerd, wordt gesuggereerd dat Steiner al een investeerder heeft gevonden die staat te popelen om terug te keren in de F1, met de fondsen voor een belang.

Steiner wordt ook geciteerd als iemand die zegt dat hij ‘niet geïnteresseerd is in het runnen van een team op dezelfde basis als Haas’. “Ik heb zoveel jaren in de F1 doorgebracht dat ik meer wil doen dan alleen maar meedoen en af en toe punten scoren. Ik wil echt meedoen en proberen te winnen. Ik kom niet terug om alleen maar een team te leiden.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS