Formule 1

Gunther Steiner kritisch op Norris: “Hij moet meer ballen hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 09:05

Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner haalt hard uit naar McLaren-coureur Lando Norris na zijn prestatie tijdens de Grand Prix van Italië. Norris, die vanaf pole position startte, viel al in de eerste twee bochten terug naar de derde positie, nadat hij werd ingehaald door zowel teamgenoot Oscar Piastri als Ferrari-coureur Charles Leclerc. Volgens Steiner moet Norris agressiever worden, zeker als hij het kampioenschap van Max Verstappen wil winnen.

Gunther Steiner Lando Norris

"Wat mij frustreert, is dat Piastri hem inhaalt en er nooit een boze of emotionele reactie van Lando komt", zegt Steiner in de Red Flags Podcast. "Als ik in zijn schoenen stond, zou ik op de radio laten horen hoe ik erover denk. Ik zou met luide stem vragen: waar gaat dit allemaal over!"

Steiner geeft toe dat Norris te hard is voor zichzelf en dat iemand hem moet aansporen om ook harder voor zijn tegenstanders te worden: "Iemand moet hem vertellen dat hij meer ballen moet hebben. Het kan niet altijd politiek correct gaan met die zogenaamde papaja rules. Je moet ervoor vechten." Verwijst de voormalig teambaas hiermee naar de teamorders die Norris in Hongarije kreeg, die hem overwinning kostten, toen hij Piastri moest voorlaten. "Dat maakt hem misschien een goed mens, maar het is niet de juiste houding om een wereldkampioenschap te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS