Formule 1

Jan Lammers hard voor McLaren: 'Als ze het zo deden, kon Leclerc nooit winnen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 08:00

Jan Lammers hoopt dat McLaren teamorders zal toepassen in navolging van de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Italië. Dat heeft de race-coryfee vertelt terwijl hij te gast was bij het Ziggo Sport Race Café.



Het team van McLaren startte de in de best mogelijke positie. Lando Norris vertrok vanaf pole met Oscar Piastri vlak achter hem. Norris’ kampioenschapsrivaal, Max Verstappen, startte als zevende en dus kon de Brit mogelijk een mooie slag slaan. Hier kwam echter weinig van terecht. Piastri finishte zelfs voor Norris, terwijl de laatstgenoemde derde eindigde.

Een schermutseling tussen Piastri en Norris stond aan de basis van dit tegenvallende resultaat. Norris maakte aan het einde van de rit slechts acht punten goed op Verstappen, die als vijfde over de meet kwam. Lammers stelt dat het team per direct moet ingrijpen om zodoende Norris te prioriteren. “Ik vind het totaal onbegrijpelijk", vertelt hij stellig.

“Waren er maar teamorders. Ik vind het onbegrijpelijk. In feite heb je de halve race al in de hand. Je kan gewoon afspraak maken. Na de start moet de opdracht zijn dat Lando Norris op kop ligt, met Piastri daarachter. Voor Norris is het dan zaak om tien seconden voorsprong te hebben op degene achter Piastri. Ze hadden de auto’s om de wedstrijd te controleren. Als ze het zo gedaan hadden, dan had Leclerc nooit gewonnen”, besluit Lammers zijn relaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS