Formule 1

Günther Steiner heeft advies voor McLaren: 'Fuck de Papaya-regel en win het kampioenschap!'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 08:02

Het tumultueuze verloop van de Italiaanse Grand Prix maakt de tongen nog altijd flink los in de Formule 1-wereld. Hoewel Ferrari’s Charles Leclerc met de overwinning aan de haal ging, gaat het in de beschouwingen achteraf toch vooral over de handelswijze van McLaren tijdens de race. Günther Steiner heeft in de Red Flags-podcast eveneens zijn licht laten schijnen over de gang van zaken bij de Britse renstal.

Gunther Steiner McLaren F1

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri startten de race respectievelijk vanaf plaats één en twee, maar geen van hen was in staat de race te winnen. Piastri finishte de race uiteindelijk als tweede, voor Norris in P3. Aangezien de laatstgenoemde langzamerhand Max Verstappen nadert in het coureurskampioenschap, is menig expert van mening dat Norris geprioriteerd moet worden. Steiner, zelf voormalig teambaas van Haas, vertelt wat hij zou doen in deze situatie.

“Ik zou een teamorder toepassen. Hoe vaak krijg je in het leven de kans om twee kampioenschappen te winnen? Als je in staat bent dat te doen, moet je er vol voor gaan, zelfs als een coureur niet tevreden is. Misschien moet je geld betalen of het hem (Piastri) beloven voor volgend jaar. Dit soort kansen doen zich niet vaak voor, ze moeten een duidelijke nummer één kiezen”, aldus Steiner.

Het team van McLaren baarde tijdens de Grand Prix van Italië opzien door in gesprek met hun coureurs te refereren aan de ‘Papaya-regels’. Deze regels gaan vermoedelijk over de do’s en dont’s tijdens onderlinge gevechten tussen Piastri en Norris. Steiner vroeg Zak Brown om opheldering aangaande de betekenis van het codewoord. “Ik heb Zak Brown gevraagd wat het betekent. Hij zei: ‘Het zijn regels over hoe wij te werk gaan’. Ik weet nu net zoveel als voordat ik hem vroeg. Fuck de Papaya-regel en ga het kampioenschap winnen”, besloot een uitgesproken Steiner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS