Formule 1

Helmut Marko geeft Sergio Perez geen valse hoop: "Winnen naast Max gaat niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juli 2023 19:32

Helmut Marko kan als speciaal adviseur van Red Bull tevreden terugkijken op het Grand Prix-weekend in België. Niet alleen in de sprintrace won Max Verstappen, maar ook de Grand Prix schreef hij op zijn naam. Voor het eerst in maanden eindigde ook Sergio Perez weer eens op de tweede positie. De Oostenrijker liet zich positief uit over de prestaties van zijn tweede coureur.

Helmut Marko Sergio Perez Max Verstappen

Perez vertrok de race vanaf de tweede positie, maar pakte de leiding op het Kemmel Straight direct over van polesitter Charles Leclerc. De Mexicaan bouwde zijn voorsprong beetje bij beetje uit, maar voordat hij het wist was Verstappen alweer in zijn nek aan het hijgen. Zonder te weinig protest vanuit Perez werd hij verschalkt door zijn teamleider.

Marko sprak zich bij Sky Sports Duitsland positief uit over de 33-jarige man uit Guadalajara: “Ook hij was het hele weekend erg sterk en we wisten dat hij een van de topcoureurs zou zijn. Zoals ik al eerder heb gezegd: niemand ziet er goed uit in vergelijking met Max. Natuurlijk probeert hij te winnen, maar dat kan gewoon niet naast Max”, aldus Marko.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS