Formule 1

Jacques Villeneuve pleit voor kortere F1-kalender door werkdruk: "Het is gewoon loodzwaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2024 10:32

De Formule 1-kalender blijft alsmaar groeien in omvang. Twee decennia geleden telde de kalender nog ongeveer zestien Grands Prix, maar komend seizoen groeit dit aantal al naar 24 races in 2024. In de tijd van Jacques Villeneuve telde de kalender dus een stuk minder races, de wereldkampioen van 1997 heeft te doen met de medewerkers van de teams, Pirelli en de FIA.

Formule 1 Jacques Villeneuve
Max Verstappen ontvangt de pole position-award van Villeneuve

Steeds langere Formule 1-seizoen, dat is de trend die ook de fans al jaren zien. Komend seizoen moeten de F1-werknemers al naar 24 verschillende locaties in de wereld om de Formule 1 draaiende te houden. Uit verschillende bronnen binnen de paddock blijkt dat er relatief veel werknemers zich tijdens het laatste weekend in Abu Dhabi overwerkt en ziek werden. Volgens Villeneuve komt dit onder andere door de werkdruk.

In gesprek met PlanetF1 vertelt de voormalig Williams-coureur: "Als je terugkijkt naar de dagen met het testen, dan waren er minder races maar, meer tests. Het aantal afgelegde kilometers en dagen op het circuit waren toen veel hoger voor de coureurs, maar je had twee teams. Je had een testteam en een raceteam. De engineers konden toen gewoon naar huis en weer terug. Nu is het gewoon loodzwaar geworden voor de engineers."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS