Formule 1

Kimi Antonelli kiest zijn startnummer voor komend F1-seizoen

Uitgegeven door Bart • 6 september 2024 04:02

Kimi Antonelli heeft na zijn eerste optreden in de Formule 1 in Monza zijn voorkeur voor een startnummer aangegeven. De net 18-jarige Italiaan maakt komend jaar zijn F1-debuut en mocht vrijdag in de eerste training al in de Mercedes plaatsnemen. Door een vroege crash bleef zijn optreden beperkt tot een paar rondjes, maar niet veel later werd zijn promotie aangekondigd.

Toto Wolff Kimi Antonelli


"Ik heb veel nummers die ik leuk vind, maar 12 heeft wel mijn voorkeur", zegt Antonelli op de website van de F1 met enig voorbehoud want de FIA moet haar goedkeuring nog geven. "12 is voor mij een speciaal getal. Ik rij er meer sinds de Formule 4 en dat is altijd goed gegaan, dus ik zie geen reden om dat voor komend jaar te veranderen."

Antonelli kijkt al uit naar zijn debuut in de Formule 1. "Natuurlijk heb ik hier altijd van gedroomd. Dat ik nu aangekondigd ben als coureur voor 2025 geeft een enorm goed gevoel. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Het wordt een zware last om Lewis Hamilton bij Mercedes te vervangen. "Het is onmogelijk om hem te vervangen. Lewis is zo'n grote coureur in onze sport, hij heeft zoveel bereikt in zijn carrière. Ik zie mezelf niet als zijn vervanger en ben gewoon de nieuwe coureur bij Mercedes. Hij is een geweldige kerel, geeft me veel support en ik ben gewoon heel blij met deze stap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS