Formule 1

Lando Norris verjaagt 'demonen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2024 17:45

Lando Norris' race-engineer gelooft dat zijn Britse Formule 1-coureur zijn "demonen" heeft verjaagd na een sterke start in de Grand Prix van Singapore. Norris, die dit seizoen meerdere keren moeite had met de start, won nu overtuigend voor zijn concurrent Max Verstappen zijn tweede race vanaf pole position.

Lando Norris, McLaren F1


Will Joseph, Norris' race-engineer, zei tegen de F1 Nation podcast: "We hebben in de fabriek de racestarts geëvalueerd. Je gaat er naartoe om iets speciaals te vinden, maar je komt eruit denkend 'nou, het is eigenlijk niet zo slecht als iedereen probeert te maken'."

"Ik denk dat we tekenen van vooruitgang zagen na Nederland. Dit weekend was zo sterk op een evenement waar we niet noodzakelijk verwachtten de snelste te zijn. We hebben wat demonen verjaagd. Mensen kunnen niet langer zeggen 'we kunnen niet uit de eerste bocht komen, we kunnen de eerste ronde niet afmaken.' We hebben van start tot finish geleid en nauwelijks een fout gemaakt."

Joseph prees ook hoe comfortabel Norris vanaf het begin was: "Ik denk dat hij een fantastische job heeft gedaan. Vanaf ronde één dit weekend zijn we op tempo geweest en Lando heeft laten zien hoe snel hij kon zijn. Hij voelde zich vanaf het begin erg comfortabel in de auto."

De overwinning in Singapore, met de grootste voorsprong sinds Norris' succes in Zandvoort, onderstreept de groeiende kracht van McLaren en Norris in het huidige F1-seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS