Formule 1

Lewis Hamilton: 'Ik was vanaf het begin al heel boos'

Lewis Hamilton eindigde tijdens de voorbije Grand Prix in Singapore als zesde. Er had mogelijk meer in gezeten, gezien zijn derde startplaats. Maar een inschattingsfout met betrekking tot de strategie maakte het tot een slechte race voor de zevenvoudig wereldkampioen. Bij een sponsorevenement in Kuala Lumpur blikte Hamilton terug op de wedstrijd op het Aziatische stratencircuit; hij nam geen blad voor de mond.



Mercedes-coureurs Hamilton en George Russell waren afgelopen week te gast bij het hoofdkantoor van sponsor Petronas in Kuala Lumpur. Daar werd onder meer teruggeblikt op de Grand Prix van Singapore. Hamilton was niet te spreken over het wedstrijdverloop. "Het was absoluut niet leuk", concludeert de veelwinnaar kort maar krachtig.

Hamilton was niet in staat het tempo bij te benen gedurende de race. Dit had hoofdzakelijk te maken met het feit dat de Brit startte op de softband, die ondermaats presteerde. Overigens was de bestuurder van de #44 auto zelf ook verbaasd over de alternatieve strategie. "We zaten in de meeting op de ochtend voor de race - in de avond werd door het team al geopperd om de strategie te splitten - Ik stond perplex, omdat wij (Hamilton en teamgenoot Russell) zo dichtbij elkaar stonden, snapte ik niet waarom we een alternatieve strategie hanteerden."

Wat volgde, was een frustrerende race voor Hamilton. Pogingen om er toch nog iets van te maken, bleken grotendeels tevergeefs en zodoende kwam hij niet verder dan een zesde plaats. "Vanaf het begin van de race was ik eigenlijk al heel boos. Ik heb er nog het beste van proberen te maken, maar degenen voor mij waren te snel en ik was niet in staat de band in leven te houden. Toen ik stopte, wist ik echter al dat mijn race voorbij zou zijn, omdat de harde banden het niet vol zouden houden in de hitte", besluit Hamilton zijn passievolle relaas.