Formule 1

MP Motorsport-coureur Franco Colapinto vervangt Sargeant en maakt F1-debuut Monza

Het team van Williams maakte zojuist bekend dat zij Logan Sargeant hebben ontslagen na de Nederlandse Grand Prix. Na anderhalf seizoen komt er een einde aan het avontuur van de Amerikaan bij Williams. Hij wordt vanaf de komende Grand Prix in Monza vervangen door de Argentijn Franco Colapinto, hij racete dit seizoen namens MP Motorsport in de Formule 2.



"Het is een eer om mijn Formule 1-debuut te maken met Williams. Dit is waar dromen van gemaakt zijn. Het team heeft zo'n geweldige geschiedenis en een missie om weer vooraan te komen, waar ik niet op kan wachten om deel van uit te maken", begint Colapinto. Hij is de eerste Argentijn op de Formule 1-grid in 23 jaar. Hij is de tweede Argentijnse Williams-coureur. Eerder wist Carlos Reutemann al mooie dingen te laten zien.

Colapinto kijkt uit naar de uitdaging, maar snapt dat halverwege het seizoen je debuut maken geen gemakkelijke opgave is: "Halverwege het seizoen in de Formule 1 komen, zal een enorme leercurve zijn, maar ik sta open voor de uitdaging en ik ben volledig gefocust op het zo hard mogelijk werken met Alex en het team om het tot een succes te maken."

Colapinto maakte dit jaar zijn full-time Formule 2-debuut, nadat hij vorig jaar op de derde positie eindigde in de Formule 3. Hij won dit jaar de sprintrace in Imola en eindigde in de hoofdraces in Barcelona en de Red Bull Ring op de tweede positie. In Silverstone maakte hij namens Williams zijn Formule 1-debuut.