Formule 1

Mark Webber lovend over pupil Piastri: 'Dit was de beste strategie'

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 16:07

Oscar Piastri finishte als tweede tijdens de Grand Prix van Italië, de jonge McLaren-coureur toont zich steeds vaker als een potentiële wereldkampioen in wording. Zijn manager, Mark Weber, sprak in de Formula For Succes-podcast bewondering uit voor zijn pupil, en blikte terug op een tumultueuze race op het circuit van Monza.

null

Omdat Piastri’s McLaren-teamgenoot, Lando Norris, Max Verstappen langzamer zeker nadert in het coureurskampioenschap, is menig expert van mening dat de Britse renstal Norris moet prioriteren. Maar Piastri wilde daar zelf niks van weten en passeerde zijn conculega Norris met verve tijdens de eerste ronde in Italië. Tot groot genoegen van Webber. “Keer op keer toont hij (Piastri) aan dat hij in staat is om met de grote mannen te racen. Dat zagen we afgelopen weekend ook weer. Die inhaalactie in bocht vier getuigt van grote klasse.”

Toch zorgde de schermutseling tussen de McLaren-manschappen ervoor dat hun strategieën niet meer geoptimaliseerd konden worden. Desondanks is Webber geen voorstander van teamorders. “Ik was zeker wel een beetje nerveus tijdens die inhaalactie, we hebben een dergelijke poging vaker mis zien gaan. Maar Piastri liet het lukken en het zag er fantastisch uit. Helaas kwam hij twee ronden tekort voor de overwinning, maar Norris had Leclerc ook niet teruggehaald, hij ging te snel door zijn banden heen. Dus dit was uiteindelijk de beste teamstrategie.”

Tot slot benadrukt Webber hoe bijzonder de ontwikkelingscurve van McLaren is. “De Laatste 10-15 maanden heeft het team een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en kunnen ze vaker wel dan niet vechten voor overwinningen. Maar het blijft ontzettend moeilijk om te winnen. Gelukkig zal het niet liggen aan de twee coureurs, ze beschikken over een geweldige line-up.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS