Formule 1

Max Verstappen spot met taakstraf na vloeken: 'FBI kijkt mee'

Max Verstappen is nog steeds geïrriteerd over zijn taakstraf voor het gebruiken van grove taal. Hij verklaarde tijdens een recente stream dat het "niet zou moeten gebeuren". De drievoudig wereldkampioen Formule 1 werd door de FIA opgedragen een dag publieke dienst te verrichten na het vloeken tijdens een persconferentie.



Tijdens zijn stream grapte Verstappen: "Nee! Je krijgt taakstraf!" toen hem werd gevraagd of er gevloekt mocht worden. Op de vraag wat een passende straf zou zijn voor vloeken, antwoordde hij: "Realistisch gezien zou het niets moeten zijn."

Later in de stream viel het F-woord, waarop Verstappen gekscherend werd verzocht zijn taalgebruik te matigen. Hij reageerde: "Ik ga het naar HR sturen. Wacht even." Toen een teamgenoot opmerkte dat de FIA meekijkt, voegde Verstappen toe: "De FBI ook."

In een interview met Viaplay noemde Verstappen de straf 'onzin' en zei hij er geen energie aan te willen verspillen. Oud F1-coureur Ralf Schumacher bekritiseerde FIA-president Mohammed Ben Sulayem voor zijn aanpak: "Als je zoiets doet, moet je de coureurs erbij betrekken. Maar om Max zo te vernederen en te straffen... Een waarschuwing was genoeg geweest."

Schumacher speculeert dat dit de druppel zou kunnen zijn voor Verstappens toekomst in de Formule 1: "Hij is onafhankelijk, heeft genoeg geld en heeft vaak gezegd dat hij niet eeuwig in de Formule 1 zal rijden. Daarom zou ik het niet uitsluiten."