Formule 1

Max Verstappen prijst vriend Lando Norris: "Hij heeft het extreem goed gedaan"

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2023 13:39

Max Verstappen is onder de indruk van de progressie van McLaren en vriend Lando Norris. Niet vaak is een opmars in een seizoenshelft zo groot als die van McLaren. In de eerste races reden Norris en teamgenoot Oscar Piastri nog in de onderste regionen van de Formule 1, maar vanaf het weekend in Oostenrijk werd de weg omhoog ingezet.

Max Verstappen Lando Norris


Op de Red Bull Ring beschikte alleen Norris over de grote upgrade en de Brit reed daarmee naar de vierde positie. Dat liet hij volgen met twee tweede plaatsen in Silverstone en Hongarije, beide keren achter de ongenaakbare Verstappen.

"Het is eigenlijk ongelofelijk als je ziet waar McLaren in Bahrein stond en waar ze nu staan", zegt Verstappen op de website van de F1. "Maar ik vind ook dat Lando het extreem goed gedaan heeft. En dat is voor mij geen verrassing. Zo zie je maar weer dat als de auto goed is, dat je dan ook goed kunt presteren."

"Vlak voor Silverstone stonden ze nog op grote achterstand en daarna hebben ze een grote stap gezet. Twee keer tweede op twee totaal verschillende circuits, dat is indrukwekkend. Ik verwacht dat Lando veel vaker op het podium zal staan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS