Formule 1

McLaren F1-baas zegt dat Lando Norris ondanks DNF Max Verstappen op het podium zou staan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 maart 2024 03:52

Zelfs zonder de uitvalbeurt van Max Verstappen denkt McLaren-teambaas Andrea Stella dat zijn equipe had kunnen meestrijden voor een podiumplaats in Australië, zeker gezien hun voorsprong op Mercedes.

Andrea Stella McLaren F1


Lando Norris zorgde voor McLarens eerste podiumplaats in het kampioenschap van F1 2024. De Brit bracht zijn MCL 38 als derde over de finish, op slechts drie seconden van de Ferrari van Charles Leclerc, die tweede werd.

Dat was echter een onverwachte uitkomst, omdat pole-sitter Max Verstappen uitviel tijdens de Grand Prix met een brandende rem, kort nadat hij was ingehaald door Carlos Sainz voor de leiding.

Verstappen verloor snelheid en daardoor posities en ‘kroop’ naar de pitstraat, waar zijn rechter achterrem explodeerde en zijn race op het circuit van Albert Park ten einde kwam.

Ferrari claimde de 1-2 met Sainz als winnaar, terwijl Norris het Italiaanse team op het podium vergezelde door zijn P3. Stella: "Ik geloof dat McLaren zelfs in de race om de podiumplaatsen zou zijn gebleven als Verstappen niet was uitgevallen. Ik was verrast door onze voorsprong op Mercedes en Aston Martin."

Die vochten voor de zesde plaats aan het eind van de race met Fernando Alonso en George Russell, die op meer dan een minuut achter Norris reden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS