Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Michael Bleekemolen en Melvin de Groot op podium bij EuroNASCAR in Venray

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2024 17:31

Team Bleekemolen mocht ook bij de zevende ronde van de NASCAR Whelen Euro Series de gang naar het podium maken. Op de oval van Raceway Venray reden Melvin de Groot en Michael Bleekemolen naar de tweede en derde plaats van het Legends-klassement voor rijders ouder dan 40 jaar. Ryan Vargas reed zowel in de EuroNASCAR 2 als de EuroNASCAR Pro en bekroonde dat met een derde en een vijfde plaats.

Team Bleekemolen


De EuroNASCAR 2 werkte het programma af op zaterdag, waarna het op zondag de beurt was aan de EuroNASCAR Pro. Sebastiaan Bleekemolen en Marc Goossens kwamen zondag in actie en finishten op een verdienstelijke zesde en achtste positie. Goossens haalde de finish niet door een lekke band in de laatste ronde, maar werd wel als nummer 8 geklasseerd.

Door de race in eigen land werd Team Bleekemolen volop gesteund door de sponsoren HSU en Dupag en vele medewerkers van Race Planet. Sebastiaan: "Voor de race waren er veel mensen op de grid, ze kunnen dicht bij de auto's komen en het is een feestje om hier in Venray te rijden. Een oval kun je niet vergelijken met een normaal circuit. Sommigen zeggen ‘het is maar twee keer linksaf, is dat niet saai?’ Maar iedere bocht is een avontuur. Die muren komen zo dichtbij. Het is iedere keer hopen dat je goed de bocht uitkomt en de muur niet schampt."

Terugkijkend op de race kon Bleekemolen wel tevreden zijn met zijn zesde plaats. "Het was een mooie race en een mooie dag. P6 is gewoon goed, zeker als je ziet waar de auto vandaan kwam. Helaas kon ik net niet aanhaken bij de nummers 3, 4 en 5, zij reden net iets bij me weg, al was ik op het einde van de race wel snel. Het blijft iedere bocht opletten, ik heb een paar keer de muur geschampt."

Michael Bleekemolen en Melvin de Groot


Michael Bleekemolen reed zaterdag in de EuroNASCAR 2 naar de negende positie overall en was daarmee derde Legend. Door dit resultaat gaat de 74-jarige coureur nog altijd aan de leiding van dit klassement. "Het ging er hard aan toe. Melvin en ik raakten elkaar ook een keer en het blijft toch een soort prestige. Ik moet gewoon voor hem eindigen. In het begin was ik sneller, maar mijn banden liepen terug. Ik had veel last van onderstuur en was bang om de muur in te gaan. Racen op een oval is leuk voor de afwisseling, maar het hoeft voor mij niet het hele jaar. Ik vind dit een keer wel leuk. De volgende race zijn we weer in Tsjechië en dan ga ik daar weer genieten van een mooi circuit. En Zolder en Oschersleben komen er ook nog aan."

Sebastiaan Bleekemolen

 
Voor en achter Bleekemolen finishten Melvin de Groot op P8 en Thomas Dombrowski op P10. De Groot gaf toe dat hij er een beetje tegenop keek om op een oval te rijden. "Zo’n oval is niet mijn ding. Als je een foutje maakt, raak je gelijk de muur. Bij de kwalificatie zat alles een beetje tegen, de auto gleed veel, maar we hebben goede setup wijzigingen gedaan en vanaf ronde 2 in de race ging de auto eigenlijk heel goed. Dan kun je aanvallen. Bij de start was het leuk en kon ik het goede gat kiezen, totdat Michael voor me zat. Hij ging ronde na ronde verdedigen. Op een gegeven moment kwam hij een beetje klem te zitten achter een langzamere auto en toen kon ik toeslaan. Daarna was ik wel de aansluiting naar voren kwijt, maar het was toch een leuke en hele zware race.”

Sebastiaan Bleekemolen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS