Formule 1

Oliver Bearman kan niet wachten op GP Baku: “Eerste volledige raceweekend”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 14:01

Oliver Bearman krijgt komend weekend de kans om zich te bewijzen in de Formule 1. Namens het team van Haas vervangt hij Kevin Magnussen tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De pas negentienjarige Brit maakt volgend jaar zijn full-time debuut in de koningsklasse, maar mag nu al op de winkel van de geschorste Magnussen passen. Eerder dit jaar maakte Bearman zijn debuut. Namens Ferrari eindigde hij in Jeddah op een knappe zevende positie.

Oliver Bearman Baku Haas

Bearman is geen onbekende op het stratencircuit van Baku. In 2023 domineerde hij zowel de sprintrace als de hoofdrace in de Formule 2 op dit circuit. "Ik ben enthousiast om weer in een Formule 1-auto te stappen en mijn eerste volledige raceweekend mee te maken", begint Bearman in een persbericht van zijn team.

"Ik heb veel succes gehad in Baku en het is echt een van mijn favoriete circuits. Ik heb hard gewerkt in de simulator en ben klaar om het beste uit dit weekend te halen."

In Jeddah verving Bearman Carlos Sainz. Hij kampte met een blindedarmontsteking en kon daarom niet rijden. Op het uitdagende circuit in Saudi-Arabië eindigde de destijds achttienjarige Brit op een knappe P7. Door zijn F1-uitstapje mist hij de Formule 2. Hij wordt bij Prema vervangen door Gabriele Mini.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS