Formule 1

Ollie Bearman en Kimi Antonelli krijgen wel F1-zitje – Theo Pourchaire baalt: “Niet eerlijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 11:31

In navolging van onder anderen Fabio Leimer, Davide Valsecchi en Felipe Durogivich heeft ook regerend kampioen Theo Pourchaire de Formule 1 nog niet gehaald. De Fransman is wel onderdeel van het Sauber Junior Team, maar maakt weinig kans om een zitje bij het toekomstig Audi-team in te nemen. De 21-jarige Fransman haalt uit naar de Formule 1-teams, die jonge talenten te weinig de kans geven. Ondanks de kleine kans, houdt Pourchaire hoop op het behalen van zijn uiteindelijke droom; het behalen van de Formule 1.

Theo Pourchaire F1 Antonelli

Na het behalen van talloze nationale kartkampioenschappen, maakte Pourchaire in 2018 de overstap naar de singleseaters. In 2023, in zijn derde volledige seizoen, werd de coureur uit Grass pas kampioen in de Formule 2. Door zijn rol als test- en reservecoureur bij Sauber, hoopte Pourchaire door te kunnen stromen naar de koningsklasse van de autosport. Helaas voor Pourchaire moest hij zijn heil ergens anders zoeken. Hij reed dit jaar één race in het Japanse SuperFormula-kampioenschap, voordat hij voor McLaren meerdere races in de IndyCar mocht rijden.

Toch blijft het knagen dat coureurs als Oliver Bearman en Kimi Antonelli volgend jaar een full-time Formule 1-zitje krijgen, zonder dat zij de titel gewonnen hebben: "Van buitenaf is het duidelijk dat als je in mijn positie zit, het niet eerlijk lijkt”, begint de regerend F2-kampioen in gesprek met Motorsport. “Net zoals ik het bijvoorbeeld oneerlijk vind voor Drugovich, die de titel won in 2022. Dat is hoe het is, dat is de wereld van F1."

"Ik ben gewoon blij om terug te zijn in de paddock. En zoals ik al zei, ik hoop echt dat ik ooit mijn kans krijg. Ik ben klaar om alles te geven, ik heb een passie voor deze sport. Ik vraag gewoon om een stoel, een stuur en mijn kans in een auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS