Formule 1

Gabriele Mini vervangt Bearman in Formule 2: 'Belangrijk om ervaring op te doen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 september 2024 08:37

Gabriele Mini maakt komend raceweekend in Baku zijn debuut in de Formule 2. De Italiaan vervangt Oliver Bearman bij Prema Racing, die op zijn beurt invalt in de Formule 1, ter vervanging van Haas-coureur Kevin Magnussen. Mini werd twee weken geleden nog gekroond tot vice-kampioen in de Formule 3, nadat hij net tekort kwam tegen Leonardo Fornaroli tijdens een zinderende seizoensfinale in Monza.



Aangezien Magnussen geschorst is voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, hij overschreed het maximale aantal toegestane strafpunten op zijn superlicentie, moest Haas opzoek naar een tijdelijke vervanger. In die zoektocht is de Amerikaanse renstal uitgekomen bij Bearman, zodoende schuift Mini door naar zijn plek.

In een persbericht laat de negentienjarige Italiaan weten zeer blij te zijn met deze kans. "ik kijk ernaar uit namens het Formule 2-team van Prema te racen tijdens de wedstrijd in Baku. We hebben een sterk seizoen gehad (in de Formule 3) en vochten voor de titel tot aan de laatste bocht. Formule 2 is voor mij de voornaamste optie met het oog op volgend jaar, dus het is belangrijk om er vroeg bij te zijn in Baku zodat ik ervaring op kan doen voor volgend jaar”, laat het racetalent optekenen in een persbericht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS