Formule 1 • MOTO GP

Ongelooflijke taferelen op TT Assen met held en smaakmaker Collin Veijer: "Geweldig gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 06:20

ASSEN - Ongelooflijke taferelen in de Moto3-race tijdens de Dutch TT: Lokale held Collin Veijer, uitkomend voor het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team, reed op het bomvolle TT-Circuit van Assen een uitstekende race over 20 ronden. Collin racete bijna de helft van de spectaculaire wedstrijd aan de leiding en miste de thuisoverwinning op de streep met 0,012s verschil op Ortola in een spannende fotofinish.

Collin Veijer

30 juni 2024 zal in de herinnering blijven. Niet alleen door Collin Veijer, maar ook door zijn duizenden fans, die trots de oranje CV95-shirts droegen en dicht bij de overwinning waren tijdens de thuis Grand Prix van de Nederlander. Maar voordat de 19-jarige rijzende ster een van de meest close fotofinishes in de geschiedenis van de sport produceerde, verloor hij twee posities bij de start, maar daarna pushte hij zijn Husqvarna geleidelijk naar voren en dichtte het gat naar P1. Hij nam in de elfde ronde uiteindelijk de leiding en wist zelfs een gat van bijna 1 seconde te slaan op zijn achtervolgers. Het zag er allemaal uit als een sprookje van de Oranje-zomer, maar in de laatste ronde zette de Spanjaard Ivan Ortola de turbo op zijn KTM en veegde binnen een paar bochten weg wat werd gedacht een veilige voorsprong te zijn.

De beslissende aanval kwam vervolgens net voor de Geert-Timmer bocht. Veijer reed op het randje om het momentum te pakken op het rechte stuk naar start-finish, maar de korte afstand tot de finishlijn was niet genoeg om Ortola op zijn plaats te zetten. Een ongelooflijke 0,012 seconde was het verschil tussen een briljante thuisoverwinning of een nederlaag, wat, afgemeten aan zijn uitstekende prestaties dit weekend, helemaal geen nederlaag is.

Uiteindelijk nam de huidige runner-up van het wereldkampioenschap twintig waardevolle punten mee naar huis en vierden de fans rond het 5,45 km lange TT Circuit Assen hun Collin Veijer voor wat hij is: een winnaar, de hoop van een motorliefhebbende natie en de titelkandidaat voor het 2024 Moto3 wereldkampioenschap.

Collin Veijer

Collin Veijer, P2 – (+0.012), 2024 Moto3 wereldkampioenschap – P2 – 115 punten: “De tweede plaats tijdens mijn thuis Grand Prix geeft me ook een geweldig gevoel, ik geniet er echt van. De eerste teleurstelling vervaagde snel toen ik over de streep kwam, want we hebben ons ware potentieel hier weer laten zien. Toch was het ook een goed gevoel om tijdens de race een gaatje te slaan onder het gejuich van het publiek. Ik denk dat we erg trots kunnen zijn op wat we dit weekend hebben laten zien, mede ook gezien de druk die op ons lag. Assen was deze keer heel speciaal voor mij, ik denk dat alle mensen uit mijn woonplaats naar Assen zijn gekomen. Het was zo leuk om ze allemaal te zien, inclusief mijn tante, mijn neefje en nog veel meer. Ik wil ze heel erg bedanken voor hun steun. Dit geldt ook voor alle sponsors en het hele team. Maar het belangrijkste is dat we het verschil in het algemeen klassement hebben verkleind, maar we hebben nog veel races te gaan. Laten we kijken wat we komende week kunnen bereiken op de Sachsenring, de thuisrace van het team. Maar voor nu gaan we genieten van het moment en het gevoel!”

Nu is het tijd om zijn kop niet in het zand te steken, het stof van zijn schouders te vegen en over een paar dagen, van 5 tot 7 juli, met onveranderd enthousiasme weer een spannende Moto3-show af te leveren op de Sachsenring in Duitsland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS