Formule 1

Onthuld: waarom Red Bull speciale RB20-livery plannen heeft geschrapt

Red Bull heeft plannen voor speciale liveries in Singapore en Austin geannuleerd vanwege zorgen over extra gewicht.



Eerder dit jaar gebruikte Red Bull de eerste van hun REBL CUSTMS-competitie liveries tijdens de Britse Grand Prix, met de intentie er nog twee te tonen later in het seizoen. Maar deelnemers zijn nu geïnformeerd dat de liveries zijn geschrapt.

Red Bull verklaarde: "Helaas ontdekten we tijdens de testfase dat de verf voor deze op maat gemaakte liveries onvoorzien gewicht toevoegde aan de RB20. Zoals je je kunt voorstellen, compromitteert extra gewicht de prestaties en het team blijft prioriteit geven aan het zo competitief mogelijk maken van deze auto voor de rest van het seizoen 2024."

De aankondiging kreeg gemengde reacties op sociale media. Sommige fans zagen het als bewijs dat Red Bull serieus is, anderen vonden het aantonen hoe "nijpend" de situatie is.

Red Bull verloor in Azerbeidzjan de leiding in het constructeurskampioenschap aan McLaren en staat nu 20 punten achter. Max Verstappens voorsprong in het rijderskampioenschap is geslonken tot 59 punten.

Teambaas Christian Horner gelooft dat ze kunnen terugvechten in Singapore: "Als we voortbouwen op de positieve punten van dit weekend en meer prestaties kunnen halen, is er geen reden waarom we niet competitief kunnen zijn in Singapore."