Formule 1

Organisaties dankbaar voor depressie-uitspraken Lewis Hamilton: “Kan krachtige impact hebben”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 oktober 2024 18:07

In navolging van onder anderen Didier Pironi, Daniel Ricciardo en Lando Norris baarde Lewis Hamilton afgelopen weekend veel opzien toen hoe openlijk toegaf gekampt te hebben met mentale problemen. De Britse organisatie Mind is blij dat de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 zich over zijn problemen heeft uitgelaten.

Lewis Hamilton depressie

In iedere laag van de bevolking komen mentale problemen of depressies voor. Zo ook op het glamoureuze leven een topsporter als Hamilton. Al vanaf jonge leeftijd kampte Hamilton met mentale problematiek. Hij vertelde dat de druk van het racen aan de ene kant en de wanprestaties op school hem parten speelden en een depressie opleverde.

In gesprek met Autosport vertelde Mind-mediavertegenwoordiger Joe Levenson over de uitspraken van Hamilton: "We zijn Lewis Hamilton dankbaar dat hij zo open is en zijn ervaringen met depressie deelt, en de impact die racisme al jaren op hem heeft gehad."

“Je uitspreken en je uitspreken kan helpen om gesprekken te normaliseren en het stigma dat zo vaak om mentale gezondheid heen hangt, uit te dagen. Bij Mind weten we dat wanneer publieke figuren openlijk over hun mentale gezondheid praten, dit een krachtige impact kan hebben.”

“Ons onderzoek heeft aangetoond dat één op de vijf mensen een gesprek is begonnen over hun geestelijke gezondheid nadat ze een beroemdheid of iemand uit de publieke belangstelling hun ervaringen hoorden delen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS