Formule 1

Sergio Perez blijft in zichzelf geloven: “Ik ben een winnaar”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 augustus 2023 07:15

Sergio Perez begon het seizoen ijzersterk, door twee wedstrijden in vier races te winnen. Hierna ging het bergafwaarts voor de Mexicaanse Red Bull-coureur en mocht hij nog slechts enkele keren het podium betreden, terwijl teamgenoot Max Verstappen acht Grands Prix op rij won. Perez staat dan ook onder druk en zijn toekomst bij het team is onzeker. Toch houdt Perez goede moed, hij is immers wel een winnaar.

null

Op de stratencircuits van Jeddah en Baku was de man uit Guadalajara dit seizoen onverslaanbaar en liet hij de rest van de grid achter zich. Hierna verliepen vooral de kwalificaties niet zo lekker voor Perez. Hij miste zes kwalificatiesessie op rij Q3, Verstappen stond zes keer op pole. Mede hierdoor is Perez volledig de aansluiting naar Verstappen kwijtgeraakt en dat zet zijn positie binnen het team onder druk.

"Het ligt in mijn handen, daarom focus ik mij alleen maar op mijzelf. Ik ben een winnaar en ik word niet blij van slechte weekenden. Daarom ben ik hier niet, ik zou dan liever thuis zitten. Ik ben hier omdat ik weet dat ik het kan en omdat ik het al eerder heb gedaan. Mensen thuis op de bank vergeten hoeveel wij werken met de kleine details. Je ziet het ook bij andere coureurs, die hebben ook slechte periodes", zegt de Mexicaan tegen de internationale media.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS