Formule 1

Sergio Perez geeft eerlijk toe: 'Ik heb aan stoppen gedacht'

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2024 13:02

Hoewel Sergio Perez op papier nog tot en met 2026 een contract heeft bij Red Bull Racing, staat zijn positie binnen het team toch enigszins onder druk. Het wordt de Mexicaan vaak verweten dat hij niet consistent genoeg is wanneer het erop aankomt. Fans en duiders uiten met regelmaat snoeiharde kritiek, dit is Perez niet in de koude kleren gaan zitten. In een interview met DAZN vertelt de routinier dat hij op een zeker moment zelfs aan stoppen dacht.



Dat het sportief gezien niet helemaal voor de wind gaat voor Perez, is ontegenzeggelijk waar. Zijn laatste podiumplaats dateert van de Chinese Grand Prix in april en hij staat momenteel op een achtste plaats in het wereldkampioenschap. Het heilige vuur brandt echter nog altijd volop bij de man uit Guadalajara. “Ik wil nog heel graag door in de Formule 1, ik ben supergemotiveerd. Uiteraard geniet ik vooral van de mooie momenten, maar je leert ook te genieten van minder mooie dingen”, stelt Perez.

Toch speelde Perez tot voor kort ook nog met de gedachte om te stoppen in de Formule 1, wegens de aanhoudende kritiek. “De voorbije zes maanden heb ik er weleens aan gedacht om te stoppen. Het was soms lastig. Maar drie seconden later was de beslissing dan ook alweer gemaakt. Het zou een makkelijke uitweg zijn als ik na zoveel jaar zomaar opgeef, dat zou ik mezelf nooit vergeven.”

Nu is Perez vastberaden zijn carričre te eindigen op de manier zoals hij dat graag wil. “Ik wil mijn carričre beëindigen wanneer ik dat wil en niet wanneer iemand anders mij daartoe verplicht. Voor nu is dat mijn voornaamste prioriteit, om een punt te bereiken waarop ik zelf over mijn toekomst kan beslissen”, concludeert de Red Bull-coureur

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS