Formule 1

Toekomst Daniel Ricciardo onzeker na emotioneel afscheid in Singapore

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2024 19:00

Daniel Ricciardo lijkt zijn laatste Formule 1-race te hebben gereden in Singapore. Er gaan geruchten dat de Australiër vervangen zal worden door Red Bull-reserverijder Liam Lawson voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin.

Daniel Ricciardo, VCARB


Na de race in Singapore was Daniel Ricciardo zichtbaar geëmotioneerd. Hij bleef lang in de paddock om afscheid te nemen van zijn team en collega's. Volgens F1-fotograaf Kym Illman wilde hij de 'paddock niet verlaten'.

Ricciardo keerde middenvorig seizoen terug in de Formule 1 bij het juniorteam van Red Bull, toen nog AlphaTauri geheten. Hij hoopte op een terugkeer naar Red Bull, waar hij tussen 2014 en 2018 succesvol was met zeven overwinningen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet eerder dit jaar weten dat er een clausule in Lawsons contract staat die hem de mogelijkheid geeft om Red Bull te verlaten als hij geen vast zitje krijgt voor 2025. Teambaas Christian Horner hint op veranderingen: "Deze dingen worden constant geëvalueerd en er speelt een veel groter plaatje dan alleen Daniel terwijl we vooruit kijken naar alle opties."

Ricciardo zelf lijkt zich neer te leggen bij het einde van zijn F1-carričre: "Misschien is het sprookjeseinde er niet gekomen."

Hilarisch! Daniel Ricciardo en Max Verstappen met een sleurhut:



Daniel Ricciardo op bezoek in Nederland:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS