Formule 1

Toto Wolff neemt het op voor Verstappen: 'Niemand luistert ernaar'

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2024 05:00

Max Verstappen behaalde in de Grand Prix van Singapore een verdienstelijke tweede plaats. Maar ondanks dit prima resultaat, zullen zijn profileringen buiten de baan misschien nog wel meer bijblijven. De Nederlander weigerde op zaterdag en zondag vragen te beantwoorden in persmomenten gelieerd aan de FIA als protest tegen de taakstraf die hij kreeg opgelegd van de autosportfederatie. De Red Bull-coureur krijgt veel bijval na zijn protesten, ook Mercedes-teambaas Toto Wolff sprong op de bres voor Verstappen.



Verstappen kreeg de opmerkelijke straf nadat hij in de donderdagse persconferentie het woord ‘fucked’ liet vallen in relatie tot de bestuurbaarheid van zijn auto tijdens het voorbije Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Hier was de autosportkoepel overduidelijk niet van gediend, zodoende moet de Limburger nu één dag ‘publiek werk’ verrichten namens de FIA.

De straf aan het adres van de drievoudig wereldkampioen zorgde voor veel reacties. Toto Wolff vertelt wat hij zelf vindt van het gebruik van scheldwoorden. “Ik denk wel dat er iets voor te zeggen valt dat grof taalgebruik en scheldwoorden op de radio in principe niet zouden moeten gebeuren. Op het moment dat iemand respectloos wordt tegenover degene aan de andere kant van de lijn, wordt dat ook opgepikt door de mensen thuis. Maar de FIA heeft zelf in handen welken berichten wel en niet worden uitgezonden”, stelt de teambaas van de Zilverpijlen.

Hoewel Wolff dus in principe tegen het gebruik van scheldwoorden is, is hij niet per se eens met de straf voor Verstappen. “Volgens mij luistert sowieso niemand naar de FIA-persconferentie, er wordt volgens mij zelden over geschreven. Er is nauwelijks iemand bij aanwezig. We maken allemaal deel uit van het Formule 1-circus en kennen elkaar allemaal. Volgens mij is het gebruik van het F-woord in de persconferentie niet zo erg. Als dat wel zo gezien wordt, moeten we allemaal ons taalgebruik aanpassen, inclusief teambazen, zodat het allemaal iets beter overkomt”, besluit de Oostenrijker.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS