Karting • Chrono

Dubbel feest voor Pelle van Echtelt: Nederlands kampioen en clubkampioen in Strijen

Uitgegeven door Bart • 23 oktober 2024 16:25

Eindhoven – Twee keer binnen korte tijd mocht karttalent Pelle van Echtelt een ereronde met de Nederlandse vlag rijden. Nadat de 11-jarige karter uit Beerzerveld eind september clubkampioen in Strijen werd, kroonde hij zich afgelopen zondag tot Nederlands rookie kampioen in de Mini Junior TM. In het algemeen NK-klassement eindigde de rijder van Kart Academy 2-stroke Racing op de derde positie.

Pelle van Echtelt Nederlands kampioen Mini Rookie TM

“Ik vond het heel mooi om met de Nederlandse vlag te mogen rijden en dat twee keer kort na elkaar”, zegt Pelle na afloop van zijn laatste race. “Vandaag werd ik derde bij de rookies, maar mijn voorsprong was groot genoeg. Ik ben voor het eerst Nederlands kampioen en dat voelt heel goed.”

Ook in het afsluitende NK-weekend op de Landsard in Eindhoven toonde Pelle zijn snelheid. Hij kon de twee koplopers in het Nederlands kampioenschap goed bijbenen. Met een tijd van 48.075 reed hij de derde tijd in de kwalificatie en daarmee was hij zijn slechts 0.036 verwijderd van pole position. En de twee karters boven Pelle rijden al drie jaar in de Mini Junior TM.

“Dit weekend in Eindhoven hadden we een hele goede snelheid, ik kon mee in het tempo van de koplopers. Die twee streden voor de overall titel in de Mini Junior TM, maar in de kwalificatie kon ik ze goed bijhouden.”

In de races ging Pelle de strijd aan om de koppositie. “In de eerste race had ik een hele goede start, maar in de derde bocht kwam ik in aanraking met de nummer 2 en eindigde ik in het gras. Ik kon toch weer de baan opkomen, ben aan een inhaalrace begonnen en in de laatste ronde heb ik toch nog iemand ingehaald.”

De inhaalrace werd in race 2 verder doorgezet. “Ik kwam goed naar voren. Op het rechte stuk haalde ik mijn teamgenoot Fynn in, maar ik had vervolgens geen goede exit. Ik ging helemaal wijd en werd weer ingehaald. Gelukkig kon ik ze daarna weer terug inhalen en werd ik nog vierde. In de laatste race had ik een mooie battle met Senn. Ik haalde hem buitenom in en tien ronden lang reden we samen. In de laatste ronde haalde hij mij in, ik pakte hem weer terug, maar in het laatste gedeelte ging hij mij weer voorbij waardoor ik derde werd.”

Pelle van Echtelt met vader en tevens monteur

Met de rookietitel kan Pelle, die in het verleden succesvol was in de Parolin Rocky, terugkijken op een goed debuutseizoen in de Mini Junior TM. “Het is heel goed gegaan. Ik heb bijna het hele jaar met de gouden 01 gereden. Nummer 1 is voor de leider in het klassement, nummer 01 is voor de beste rookie en ik heb vanaf de tweede race met het gouden startnummer 01 gereden. En het was dubbel feest, want drie weken geleden werd ik in Strijen clubkampioen. Aan het begin van het seizoen ging het daar heel goed en won ik zes races op rij. In totaal heb ik acht races gewonnen en stond ik alle vijf de weekenden op het podium.”

“Ik vind de Mini Junior TM een hele mooie klasse en ik denk dat we ook volgend jaar in deze klasse blijven rijden. Dan hoop ik in een vol veld voor de algemene titel mee te kunnen strijden, rookie ben ik dan niet meer.”

Pelle van Echtelt wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:
Autotique – betaalbare zekerheid
Gijsbertsen – specialist in BMW en Mini
Goed in Balans administratiekantoor
Raad op Maat – adviseurs in verzekeringen, hypotheken en financieringen
Human Performance Coaching
Braam Racing
Kart Academy 2-stroke Racing
Dennis Technische Dienstverlening
Oteman Auto’s
GO Autoparts

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS