Karting • Chrono

Wim Roulaux verovert op de valreep ticket voor Rotax Max Grand Finals: "De euforie is nu des te groter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2024 18:55

EINDHOVEN - Met een indrukwekkende prestatie tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max heeft Wim Roulaux zich op het laatste moment gekwalificeerd voor de Rotax Max Grand Finals. De 44-jarige kartcoureur uit Horst aan de Maas eindigde zondag op circuit De Landsard als tweede in de prefinale en derde in de finale van de DD2 Masters-klasse. Het bleek net genoeg voor het felbegeerde ticket naar het officieuze WK voor Rotax Max-rijders in Sarno.

RX Wim Roulaux wint WK ticket voor de Rotax Max Grand Finals in Italie

"Ik kart nu ongeveer anderhalf jaar en had een klein beetje rekening gehouden met deelname aan de Grand Finals dit jaar", deed Wim zijn relaas op de Eindhovense piste. "Naarmate het seizoen vorderde, begon ik te twijfelen of ik het zou halen. We bleven maar punten tellen, wat de spanning erin hield. Het feit dat het op het laatste moment aankwam, maakt de euforie nu des te groter."

De ontknoping was zo spannend, dat Wim bij de podiumceremonie nog niet zeker wist of hij zich had gekwalificeerd. "Eén van onze teamgenoten zag dat ze mijn naam aan het opschrijven waren, dus ben ik snel naar de bus gerend om mijn pak aan te trekken. Ik had mijn overall al uitgetrokken omdat ik er eigenlijk van uitging dat ik het niet gehaald had."

Over zijn prestaties in Eindhoven toonde de snelle Limburger zich tevreden. "In de eerste race werd ik door een mooie move van Maurits Knopjes ingehaald. Hij reed voortreffelijk en netjes, wat ik zeer waardeerde. In de tweede race schoot ik weer goed naar voren en kon als derde eindigen." Die resultaten bleken cruciaal: "Ik ben op drie punten van mijn teamgenoot weggekomen."

Nu wacht Wim een nieuwe uitdaging op het circuit van Sarno. "Ik ben nog nooit in Italië geweest, laat staan op het circuit van Sarno. Het wordt een spannende tijd", wist hij. "Ik hoor van iedereen dat het een prachtige baan is, dus het zal sowieso genieten worden, wat de uitslag ook wordt."

Wim Roulaux

Ondanks zijn relatief korte kartcarričre, gaat Wim vol vertrouwen naar de Grand Finals. "Gezien mijn prestaties dit seizoen, gaan we in Sarno zeker knokken voor een mooie klassering. We gaan er vol gas achteraan." De overstap naar een Birel-kart voor het evenement ziet hij als een uitdaging: "We gaan waarschijnlijk volgende week al beginnen met het testen van dat merk."

In de aanloop naar de Grand Finals blijft Wim scherp. "We gaan niet achter de geraniums zitten, maar gewoon doorrijden. We hopen ons snel de baan eigen te kunnen maken. En dan ben ik benieuwd wat we daar kunnen doen!"

Wim Roulaux bedankt zijn gezin en familie, het Schepers Racing Team, monteurs Matthijs Huisman en Wesley van den Berg, Maxim Dirickx, Nicky Jacobs, Martijn van Leeuwen, Niels Boelen, Douglas Knol voor de overige ondersteuning, en niet te vergeten Imke Aerts voor hun onmisbare bijdrage aan zijn succes.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS