Karting • Chrono

Het blijft een mooi verhaal! Wim Roulaux (44) ontdekt de kartsport tijdens vakantie en blijft anderhalf jaar na zijn debuut maar winnen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 09:20

KERPEN – Hij is 44, kart pas anderhalf jaar en pakte in Kerpen al zijn zevende overwinning tot dusver. Wim Roulaux uit Horst aan de Maas heeft op latere leeftijd zijn passie gevonden in de racerij en wat hem betreft wint hij nog veel vaker. Op het Duitse circuit was de altijd goed gehumeurde piloot van Schepers Racing zondag de beste tijdens de vijfde ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting in de DD2 Masters-klasse.

Wim Roulaux

“Ik ben heel trots”, zei Wim Roulaux. “Ik heb nu vijftien bekertjes thuis staan in anderhalf jaar karten. Ik heb mijn hobby dus wel gevonden. Nu denk ik, wat als ik twintig jaar eerder was begonnen. Ik heb denk ik de grootste smile van de hele paddock op mijn gezicht staan. Ik vind het zo geweldig leuk. Met het team samen dingen doen, winnen. Voorlopig blijf ik nog karten.”

Zondag pakte hij zijn vierde overwinning van het seizoen in vijf NK-rondes. Daarnaast won hij ook al drie Kart4Fun-wedstrijden en vorig jaar won hij al de Nederlands-Belgische Rotax-competitie BeNefit League. Hoe hij het verklaart dat hij in zo’n korte tijd al zo succesvol is? “Ik doe graag mijn uiterste best om het te laten slagen bij alles wat ik doe.”

Het heeft ervoor gezorgd dat hij tweeënhalf jaar geleden zijn bedrijf kon verkopen. Sindsdien is hij volop aan het karten. Dat is een mooi verhaal: “Nadat ik mijn bedrijf had verkocht, heb ik voor de eerste keer in de zomer een vakantie gehad en ben ik naar Frankrijk gegaan. Toen kwamen we in de camper langs een kartbaan af. Mijn zoon zei: goh pap, gaan we een keer karten. Ik zeg: ja, dat gaan we doen.”

Wim Roulaux

Zo gezegd, zo gedaan en de volgende dag gingen Wim en zijn gezin op de fiets naar de kartbaan in Le Mans. Wim: “Mijn zoon zei: ‘Goh pap, je bent de snelste van de dag’. Ja, er zullen niet veel mensen zijn geweest", grapte Wim nog! Maar zijn zoon bleef maar de tijden bestuderen en kwam tot nog meer conclusies: ‘Pap, je bent de snelste van de week.’ Ja, laat maar eens zien. ‘Pap, je bent de snelste van de maand.’ Ik zeg, nou, het zal wel. Toch maar even nakijken. ‘Gaan we morgen weer?’ We gaan weer.”

“Een paar weekjes erna zeg ik: misschien moeten we zo’n ding gaan kopen. Ik heb toch niet zoveel meer te doen. Ik heb drie maanden daarna bij Schepers Karting in België aangeklopt en ben in de DD2 Masters-klasse begonnen. Ik reed drie keer en heb acht weken met gekneusde ribben gelopen. Toen ben ik naar Spanje gegaan en heb ik in Campillos gereden. Twee weekends fun rijden.”

Vanaf dat moment was het wel duidelijk dat de joviale Limburger het karten voortaan een stuk serieuzer zou gaan namen. Wim: “Vier of vijf weken na Campillos schreef Ingo (Schepers, red.) mij in voor mijn eerste wedstrijd. Daar werd ik tweede en in de tweede wedstrijd werd ik eerste. Ik heb deze eerste plaats erbij vandaag. Van mij mogen er nog heel veel bekers met het nummer één erop bijkomen!”

Wim Roulaux bedankt zijn gezin en familie, Ingo Schepers en Matthijs Huisman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS