Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Richard Verschoor wint sprintrace Hongarije! Houdt Maini en Martins achter zich + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juli 2024 13:16

Richard Verschoor heeft de Formule 2-sprintrace op de Hungaroring gewonnen, waarmee de gifbeker eindelijk leeg lijkt voor de Trident-coureur. De Nederlander, die vanaf pole-position begon, wist zijn leidende positie te behouden, ondanks de sterke druk van zijn concurrenten. Hij hield Kush Maini en Victor Martins achter zich.

null

De strijd om de topposities was bijzonder hevig, vooral in de laatste ronden. In de slotronde zagen we een spannende drie-way battle waarbij Bearman, Crawford en Correa alle drie zonder schade uit de strijd kwamen.

Opmerkelijke prestaties kwamen ook van Jak Crawford, die naar de zevende plaats opklom nadat hij vroeg in de race naar de achterste regione van het veld was gevallen. Aron, na een moeilijke start, eindigde als zevende, terwijl Barnard de laatste puntenpositie in de top 10 veiligstelde.

Andrea Kimi Antonelli, die tijdens de race constant onder druk stond, verloor zijn tweede plaats aan Maini na een paar lock-ups. In de vroege ronden zag het er ook somber uit voor Fittipaldi, die met een lekke band terug naar de pits moest.

Uitslag F2 sprintrace


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS