Formule 1

Boze Helmut Marko over aanvaring Max Verstappen vs Sergio Perez: "Ik ga zeker het gesprek voeren!"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2023 05:02

Helmut Marko was niet te spreken over de start van de sprintrace en het duel dat Max Verstappen en Sergio Perez met elkaar uitvochten. Na de eerste bocht had de Mexicaan de leiding in handen, maar vervolgens duwde hij de tweevoudig wereldkampioen bijna op het gras. Verstappen hield zijn Red Bull op de baan en pakte een bocht later zijn teamgenoot terug. In het vervolg reed Verstappen ver bij hem weg.

Verstappen Perez


De clash tussen de twee teamgenoten had veel slechter af kunnen lopen en daarom was Helmut Marko niet tevreden. Bij de actie van Verstappen in bocht 3 moest Perez liften waardoor Nico Hulkenberg onderdoor kon komen. Het duurde even voordat de Mexicaan P2 weer in handen had, maar uiteindelijk scoorde Red Bull wel de maximale 15 punten.

Marko wil zijn coureurs er nog wel even over spreken. "Alles wat er na bocht 1 gebeurde was onnodig. We gaan er samen nog naar kijken en ik ga zeker een gesprek met Checo voeren. Het kan zijn dat hij Max echt niet gezien heeft. Gelukkig ging het daarna wel goed. Max reed in het vervolg ver bij hem weg. Ik ga luisteren naar Checo's kant van het verhaal."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS