Formule 1

Charles Leclerc onbedreigd naar achtste GP-overwinning: "Hadden steeds de overhand"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 21:10

Charles Leclerc heeft met groot machtsvertoon de Grote Prijs van Amerika op zijn naam geschreven. De Ferrari-coureur had een monsterlijke start en katapulteerde van P4 naar de koppositie. Leclerc hield zijn teamgenoot Carlos Sainz voor zich. Lando Norris mocht mee naar het podium. Leclerc reageerde dolblij na het behalen van zijn derde overwinning van het seizoen.

Charles Leclerc

Leclerc startte de race vanaf P4, maar kwam enorm goed van zijn plek af. Terwijl Max Verstappen en Lando Norris met elkaar bezig waren, dook Leclerc binnendoor om de leidende positie in de Grand Prix over te nemen. Al snel bouwde hij zijn voorsprong uit, tot drie seconden bij de Safety Car die werd veroorzaakt door de crash van Lewis Hamilton. Na de Safety Car trok hij opnieuw van leer en liet hij alles en iedereen achter zich.

Aan het einde van de rit kwam hij onbedreigd als leider over de finish, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz.

"Heel erg blij", begint Leclerc na de race met een brede glimlach op zijn gezicht. "Het was tot nu toe geen gemakkelijk weekend, ik had moeite met de auto, maar vandaag in de race was het gevoel beter. We dachten dat de anderen na de sprint veel zouden verbeteren, maar we hadden nog steeds de overhand", gaat de achtvoudig Grand Prix-winnaar verder.

"Het was een behoorlijk goede eerste bocht en dat was precies wat ik wilde doen. Dat hielp tijdens de eerste stint omdat we een megasnelheid hadden. De snelheid van de auto was echt heel goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS