Formule 1

Max Verstappen zegt niets over straf Lando Norris: "Laat stewards hun werk doen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 20:59

Max Verstappen leek lange tijd op weg om de Grand Prix van Amerika als derde af te sluiten. In de eindfase werd hij ingehaald door Lando Norris, maar door een straf voor track limits mocht hij toch naar het podium. Na de race reageert Verstappen met gemengde gevoelens over de race op het Circuit of The Americas.

Max Verstappen Formule 1

Verstappen probeerde bij de start van de race Lando Norris in te halen, dit lukte, maar beide heren werden op hun beurt ingehaald door een bloedsnelle Charles Leclerc.

In de eindfase van de wedstrijd werd Verstappen opgejaagd door titelrivaal Lando Norris, die hem vlak voor het einde ook daadwerkelijk inhaalde. Door het te vaak overschrijden van de baanlimieten ontving Norris toch vijf seconden, dit resulteerde in opnieuw een podiumplek voor Verstappen.

“Voor mij was het een moeilijke race, ik had nooit het tempo om aan te vallen. Het was een zware strijd, ik heb alles geprobeerd om [Norris] achter zich te houden, maar uiteindelijk is een podium een ​​geweldig resultaat. Ik heb mijn mening, maar ik hoef het hier niet te zeggen, ik laat de stewards gewoon hun ding doen", zei Verstappen na de race in gesprek met Jenson Button.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS