Formule 1

Christian Horner verdedigt race-engineer Sergio Perez tegen 'erg harde' kritiek: 'Het zijn leunstoel-specialisten!'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 08:01

Christian Horner heeft zich uitgesproken tegen de ‘leunstoel-specialisten’ die Red Bull race-engineer Hugh Bird de schuld geven van de problemen van Sergio Pérez.

Christian Horner en Sergio Pérez


"Als je jezelf als race-engineer blootstelt en je bent de stem die met de coureur spreekt, heeft in de huidige wereld van digitale media iedereen een mening”, aldus Horner. “Iedereen heeft zijn eigen kijk op dingen, en ik denk dat hij supergoed werk doet."

De Red Bull-teambaas verdedigt Bird verder: "Hij is een erg slimme jongen. Hij is opgegroeid in het team. Hij staat daar om het beste te geven voor zijn coureur, voor zijn team en ik denk dat het erg hard is voor mensen om te oordelen en te bekritiseren van buitenaf als ze ongeveer één procent van de feiten hebben waarmee hij daadwerkelijk te maken heeft."

Over de toegenomen toegang tot radio-communicatie zegt Horner: "Het geweldige aan het openstellen van alles in de Formule 1 is de toegang die we nu geven. Het nadeel is de hoeveelheid 'leunstoel-specialisten' en 'experts' die we erbij krijgen."

Horner benadrukt Birds kwaliteiten: "Hugh Bird is een zeer getalenteerde engineer en een belangrijk onderdeel van ons team, en ik denk dat elke kritiek op hem oneerlijk is."

De Red Bull-teambaas hoopt op een sterke wedstrijd van Pérez in zijn thuisrace: "Het is een slecht jaar geweest voor Checo. Hij begon sterk en heeft duidelijk moeite gehad met zijn vorm sinds ongeveer Imola en het is sporadisch geweest. We weten waartoe hij in staat is en we hopen dat we hem de setup en het vertrouwen in de auto kunnen geven om het soort prestaties te leveren waarvan we weten dat hij zeer capabel is."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS