Formule 1

Christian Horner ziet druk toenemen op Red Bull en Sergio Pérez: "We hebben 'Checo' echt nodig voor..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2024 06:50

Christian Horner benadrukt dat Red Bull Racing Sergio Pérez hard nodig heeft om goed te presteren en de daling in het constructeurskampioenschap te stoppen. Ondanks dat Max Verstappen weer iets uitliep in de stand in het wereldkampioenschap F1 staat het team van Red Bull Racing nu onder serieuze druk van Ferrari voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Na de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Pérez als laatste eindigde van de top vier teams en Ferrari een 1-2 overwinning behaalde, erkende Horner de sterke prestaties van de concurrentie.

"Ferrari was dit weekend erg sterk. Ze hebben twee coureurs die vooraan meedoen. McLaren heeft ook coureurs die dicht bij elkaar zitten qua prestaties", zei Horner in de paddock.

De Red Bull-teambaas ziet de druk toenemen: "Dat is waar we Checo echt nodig hebben voor het constructeurskampioenschap."

Met het oog op de aankomende Mexicaanse Grand Prix hoopt Horner dat de thuisrace Pérez een boost zal geven. "Hopelijk geeft de support die hij in Mexico zal krijgen hem die boost. Als je vanuit een slechte startpositie moet komen, verlies je zoveel tijd met het inhalen van achterblijvers in de top tien dat je het contact met de rest van de race verliest", legde Horner uit.

Met de druk van Ferrari en McLaren wordt de rol van Pérez steeds belangrijker voor Red Bull in de strijd om het constructeurskampioenschap. De komende races zullen cruciaal zijn voor het team om zijn positie te verdedigen.

Stand van zaken in het wereldkampioenschap Formule 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS