Formule 1

Daniel Ricciardo wil door in F1 na vertrek bij McLaren: "Het vuur is nog niet gedoofd"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2022 14:50

Daniel Ricciardo kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn tweejarige verblijf bij McLaren. Het team en de coureur maakten vandaag bekend aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. De 33-jarige Australiër geeft toe dat hij in dienst van McLaren niet altijd goed gepresteerd heeft, maar dat hij toch genoten heeft van zijn periode bij het Britse team.



"Het was een voorrecht om onderdeel van de McLaren-familie te zijn geweest", zegt Ricciardo op de website van het team. "Zeker de laatste maanden heb ik meerdere gesprekken gevoerd met Zak Brown en Andreas Seidl. We hebben samen besloten om uit elkaar te gaan. Binnenkort zal ik mijn plannen voor de toekomst bekendmaken. Ik heb nergens spijt van en ben trots op mijn tijd bij McLaren. Zeker op mijn overwinning in Monza vorig jaar. In de rest van het seizoen zal ik nog alles geven voor McLaren. Ik ben nog altijd gemotiveerd en kijk uit naar wat de toekomst brengt."

Op social media voegt Ricciardo daaraan toe dat hij bij McLaren veel over zichzelf geleerd heeft. "Mijn resultaten waren niet altijd goed en ik zat er niet altijd bij. Dat maakte sommigen weekenden echt moeilijk, maar we hebben ook veel mooie momenten meegemaakt. In Monza pakte ik de eerste zege voor het team sinds 2012. Het Formule 1-vuurtje is nog niet gedoofd en ik wil zeker doorgaan in de sport. Het is nog niet over en we zullen zien wat er gaat komen."

Daniel Ricciardo




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS