Formule 1

Dr. Helmut Marko voert druk andermaal op bij Perez: 'Nu aan hem pm te bewijzen wie de beste is'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2024 15:58

Sergio Perez staat nog tot en met 2026 onder contract bij Red Bull Racing, maar wegens tegenvallende prestaties is zijn voortbestaan bij de Oostenrijkse renstal niet zeker. Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull, heeft in gesprek met F1-insider weer wat olie op het vuur gegooid en noemt een mogelijke vervanger voor Perez in het geval de Mexicaan niet naar behoren presteert in het restant van dit seizoen.



Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco werd bekend dat Perez zijn handtekening had gezet onder een nieuw, meerjarig, contract bij Red Bull. Hiermee is hij op papier tot en met 2026 verzekerd van een plekje bij de regerend constructeurskampioen. Maar de man uit Guadalajara verkeert al geruime tijd in mindere doen sportief gezien. Zijn laatste podiumplaats dateert van de Grand Prix van China in april.

Zodoende is het niet geheel zeker dat Perez ook daadwerkelijk tot 2026 bij het team blijft. Marko gaf eerder al aan dat er in het ideale scenario geen ruimte is voor de 34-jarige coureur uit Mexico. “Idealiter rijdt iemand uit het eigen juniorenprogramma naast Verstappen volgend jaar”, zei hij.

Met dat in het achterhoofd, is Yuki Tsunoda één van de voornaamste kanshebbers. Marko zegt daar het volgende over: “Tsunoda is een kandidaat om in 2025 naast Max (Verstappen) te rijden. De resterende races van dit seizoen zullen bepalen hoe onze line-up er volgend jaar uit komt te zien.”

Tot slot maakt de Oostenrijkse adviseur in het gesprek met F1-Insider nog even van de mogelijkheid gebruik om de druk extra op te voeren bij Perez. “We hebben besloten Tsunoda en (Liam) Lawson samen te laten rijden. Ze hebben hetzelfde materiaal, dezelfde omstandigheden. Het is nu aan hen om de komende zes races te bewijzen wie de beste coureur is”, aldus Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS